Laserterapi under fertilitets-behandling

Laserterapi ved fertilitetsudfordringer eller fertilitetsbehandling ikon

Udfordringer i din fertilitetsbehandling kan afhjælpes med laserterapi

Flere oplever at det kan være svært at blive gravide og mange søger hjælp, når drømmen om et barn ikke går i opfyldelse.

Med laserterapi kan jeg tilbyde en naturlig, skånsom og ikke-invasiv behandling til dig, som allerede er i medicinsk fertilitetsbehandling. Laserterapi er også til dig, som ønsker at bedre fertiliteten uden medicin eller indgreb.

Laserterapi kan have god effekt på:

  • Endometriose
  • PCO og PCOS
  • Uregelmæssig menstruationscyklus
  • Nedsat ægkvalitet, f.eks. grundet alder
  • Arvæv i underlivet efter operationer eller infektioner
  • Muskelspændinger i underlivet
  • Fertilitetsudfordring med ukendt årsag
  • Nedsat sædkvalitet

Kvindens første behandling gives på første menstruationsdag (eller første hverdag efter) og derefter behandles tre gange ugentlig frem til ægløsning/ægoplægning.

Et forløb for mænd er kortere og her gives typisk tre laserbehandlinger i ugen op til kvindens ægløsning/ægudtagning.

Jeg tilrettelægger altid laserbehandlingen efter kvindens cyklus og jeres eventuelle forløb i medicinsk fertilitetsbehandling.

Hos mig er det vigtigt at du føler dig hørt og set. Her er du ikke reduceret til en krop, som skal fikses.

Hos mig mødes du som det hele menneske, du er. Et menneske i en sårbar proces. Du vil derfor opleve at der altid er plads til samtale, sparring og refleksioner omkring dit forløb.

Fakta om laserterapi

Laserterapi (Cold laser, PBM eller LLLT) stimulerer mitokondrierne i kroppens celler til at producere mere energi, så cellerne kan udføre deres opgaver optimalt. Det er mitokondriernes opgave at levere energi (ATP) til cellens arbejde.

Dette sker i alle kroppens celler og det er afgørende, at der er tilstrækkelig mængder ATP for at cellerne kan udføre de opgaver, som de allerede er programmeret til.

Celler med normal energi påvirkes ikke af laserlyset og behandlingen er derfor risikofri og helt uden negative bivirkninger.

Forskning underbygger, at laserterapi øger mængden af energi i cellerne, forbedrer blodcirkulationen og virker inflammationsdæmpende. Disse processer er væsentlige for både kvinder og mænds fertilitet.

Et forløb med laserterapi for kvinder vil typisk indebære min. 6 behandlinger. For mænd vil et forløb indebære 3 behandlinger.

Hvordan arbejder jeg med laserterapi?

Når du kommer til en session i min klinik i Svendborg, så har vi formentlig allerede haft en dialog om dine eller jeres problematikker og behandlingshistorik forinden. På den måde har vi lagt en plan for hvordan behandlingen skal foregå for dig/jer. Selve behandlingen med laseren er smertefri. Du vil formentlig slet ikke mærke at lyset arbejder. I dagene efter kan der opstå let murren i underlivet eller luft i tarmene.

Jeg er den eneste på Sydfyn, som tilbyder laserterapi med Gigalaser. Jeg har kunder fra flere forskellige dele af landet og du er også meget velkommen. Jeg kan dog ikke tilbyde behandling med laserterapi andre steder end i min klinik i Svendborg.

Se her, hvad jeg ellers kan hjælpe med under din graviditet og barsel

Ammehjaelp og ammevejledning ikon
Gravidmassage ikon
jordemoderkonsultation ikon
Individuel Foedselsforberedelse ikon
Akupunktur til gravide ikon
Forberedende ammesamtale og ammevejledning ikon
Hindloesning og hjaelp til hindeloesning ikon
Efterfoedselssamtale ikon

Fertilitetsbehandling med laserterapi

Fertilitetsbehandling med laserterapi

Laserterapi med Gigalaser kan påvirke flere tilstande hos kvinder, som f.eks. Endometriose, PCO og PCOS, uregelmæssig menstruationscyklus, nedsat ægkvalitet, f.eks. grundet alder, arvæv i underlivet efter operationer eller infektioner, muskelspændinger i underlivet eller fertilitetsproblematik uden kendt årsag. 

Laserbehandlingen virker på flere måder:

Den øger blodgennemstrømningen i vævet, hvilket sikrer at blodforsyningen til underlivets organer bedres. Dette er vigtigt for at livmoderen kan danne en tyk og nærende slimhinde til det kommende befrugtede æg. Blodcirkulationen kan være nedsat af flere grunde. Det kan skyldes muskelspændinger eller arvæv, men det kan også skyldes den naturlige aldersbetinget forsnævring af blodkarrene, som begynder langsomt, men sikker ved 20-30 års alderen.

Arvæv er typisk mindre elastisk og med dårligere blodgennemstrømning end det øvrige væv. Laserlyset effekt på blodgennemstrømning hjælper derfor også det mere stive arvæv til at blive blødere. 

Laserbehandlingen mindsker betændelsestilstande, som ses ved bl.a. endometriose, hvor symptomerne dæmpes.

Laserbehandlingen har også en positiv effekt på æggenes kvaliltet. Dette skyldes at laserlyset stimulerer til øget aktivitet og dannelse af ATP, hvilket giver ægcellerne mere energi, så det befrugtede æg vil kunne dele sig og sætte sig fast i livmoderens slimhinde.

Mange af de ovenstående problematikker kan være svære at diagnosticere og derfor kan laserbehandling give rigtig god mening for kvinder/par, som er udredt uden at have fundet en årsag.

Al behandling med laserterapi foregår i min klinik i Svendborg.

Behandling af nedsat sædkvalitet med laserterapi

For mænd kan fertilitetsbehandling med laser også være hensigtsmæssig. Laserterapien kan påvirke sædcellernes motilitet. Det betyder at sædcellernes evne til at bevæge sig hurtigt fremad forbedres med laserbehandling. De sædceller, som måtte være i underskud af energi, får således energi til at kunne bevæge sig optimalt, hvilket er afgørende for at en graviditet kan opnås.