Hindeløsning

Hindloesning og hjaelp til hindeloesning ikon igennem Privat Jordermoder Camilla Anker i Svendborg på Fyn

Hindeløsning kan være et godt tiltag, hvis du er utålmodig efter at fødslen skal gå i gang

Ved hindeløsning fører jeg en finger op i skeden og videre op gennem livmoderhalsen (hvis muligt) og løsner fosterhinderne, som klæber mod bunden af livmoderen.

Når jeg løsner hinderne, så masserer jeg samtidig livmoderhalsen og det medfører en frigivelse af hormonet prostaglandin, som både modner (åbner) livmoderhalsen og stimulerer livmoderen til at lave veer og dermed sætte fødslen i gang.

Se også patientudtalelser om hindeløsning her.

Der er evidens for at flere hindeløsninger efter termin nedsætter nødvendigheden af medicinsk igangsættelse af fødslen. Hindeløsning er således et naturligt skub til kroppen uden risiko eller uhensigtsmæssige bivirkninger.

Det er forskelligt, hvordan vores kroppe reagerer på hindeløsning og effekten varierer derfor meget. Nogle går i fødsel indenfor et døgn efter hindeløsning. Andre oplever plukkeveer, som desværre ikke udvikler sig til mere. Plukkeveerne kan dog være hensigtsmæssige, da de kan hjælpe livmoderhalsen til at begynde at åbne sig mere.

Hindeløsning fra graviditetsuge 40

Jeg tilbyder hindeløsning fra graviditetsuge 40 (din termin) og for optimal effekt laves hindeløsning altid i kombination med akupunktur.

Udtalelser fra patienter om hindeløsning

Se her, hvad jeg ellers kan hjælpe med under din graviditet og barsel

Gravidmassage ikon
jordemoderkonsultation ikon
Individuel Foedselsforberedelse ikon
Akupunktur til gravide ikon
Forberedende ammesamtale og ammevejledning ikon
Efterfoedselssamtale ikon
Ammehjaelp og ammevejledning ikon
Laserterapi ved fertilitetsudfordringer eller fertilitetsbehandling ikon