Samtale efter fødslen

Efterfoedselssamtale ikon

At føde et barn er en af de største oplevelser i en kvindes liv

Ofte er fødslen en berigende og styrkende oplevelse. Men for nogle kvinder og deres partner opleves fødslen anderledes.

I tiden efter fødslen kan der opstå et behov for en efterfødselssamtale, hvor fødselsforløbet tales igennem med en fagperson. En, som har kendskab til fødslens mekanismer og som kan hjælpe jer med at ”oversætte” journalerne, så I kan opnå indsigt og viden om, hvorfor fødslen forløb, som den gjorde.

Efterfødselssamtalen er ikke kun tiltænkt kvinder eller par, som har haft lange, komplicerede fødsler med akutte indgreb. Samtalen er for alle, som ønsker muligheden for at spørge ind til forløbet, få et overblik og bearbejde oplevelser, tanker og bekymringer.

Se også patientudtalelser om efterfødselssamtalen.

Som en del af samtalen lægger jeg også vægt på om den nybagte mor har det godt fysisk efter fødslen, om gener fra bristninger heler som ønsket og om familien psykisk har det godt. Der er også mulighed for at vi kan vende jeres barns trivsel, genoptagelse af sexlivet og prævention, bækkenbundsøvelser og at have realistiske krav og forventninger til hinanden i alt det nye.

Formålet med efterfødselssamtalen er at skabe en god afslutning på hele forløbet omkring fødslen for både dig og din partner. Sammen taler vi jeres oplevelser om fødslen og tiden umiddelbart efter igennem, og I kan få svar på spørgsmål og bekymringer og derigennem opnå en dybere forståelse af forløbet og eventuelle indgreb.

Hos mig tager efterfødselssamtaler derfor altid udgangspunkt i din/jeres oplevelse af fødselsforløbet og tiden efter. For at jeg bedst muligt kan afklare de spørgsmål, som naturligt opstår efter en fødsel, er det vigtigt at I sender eller afleverer en kopi af fødselsjournalen og jeres barns journal inden samtalen.

På den måde kan jeg bedst muligt forberede mig og I får størst udbytte af samtalen.

Udtalelser fra patienter om samtalen

Se her, hvad jeg ellers kan hjælpe med under din graviditet og barsel

Akupunktur til gravide ikon
Forberedende ammesamtale og ammevejledning ikon
Hindloesning og hjaelp til hindeloesning ikon igennem Privat Jordermoder Camilla Anker i Svendborg på Fyn
Ammehjaelp og ammevejledning ikon
Laserterapi ved fertilitetsudfordringer eller fertilitetsbehandling ikon
Gravidmassage ikon
jordemoderkonsultation ikon
Individuel Foedselsforberedelse ikon