Akut ammehjælp

Ammehjaelp og ammevejledning ikon

Er amning ikke bare noget man kan?

Sådan er det desværre ikke for alle. Selvom amning er en naturlig måde at ernære sit barn, kan det være svært for mange at komme godt i gang med amningen og få et vellykket forløb. Faktisk oplever over halvdelen af nybagte mødre udfordringer med amningen indenfor den første uge efter fødslen – og kan derfor have brug for akut ammehjælp.

Tidligere var man omgivet af et stort netværk af kvinder, som kunne tilbyde ammehjælp i den første tid efter fødslen. Den rolle har vores sundhedssystem i større grad overtaget. Mange kan føle at de ikke er klædt godt nok på til opgaven eller får den nødvendige vejledning, når de udskrives kort efter fødslen.

På dette tidspunkt er mælken oftest ikke løbet til og man kan føle sig alene, sårbar og usikker på, om man læser sit barns signaler korrekt og om barnet får tilstrækkelig næring. 

 

Det kan også være, at amningen opleves smertefuld eller ubehagelig…

Her er hurtig ammehjælp, vejledning og støtte afgørende for at få amningen på rette spor.

Som ammevejleder tilbyder jeg at komme på et hjemmebesøg, hvor jeg altid vil tage udgangspunkt i jeres oplevelse af amningen og hvad I ønsker hjælp til. Jeg ser med under en amning, hvor jeg vurderer både ammestilling og jeres barns sutteteknik.

I får også konkret vejledning i at prøve andre ammestillinger og støttes i at lære at få jeres barn korrekt på brystet uden smerte. Vi taler om ammehyppighed og varighed, mælkeproduktion, nedløbsrefleks og jeg tjekker jeres barns tunge- og læbebånd.

Vi kan også komme ind på andre relevante emner, f.eks. sår og rifter på brystet, mælkeknuder og brystbetændelse, tegn på svamp på brystet eller i jeres barns mund samt tegn på smerter ved jeres barn. Jeg sørger for at afdække det fulde billede og dermed får I optimale betingelser for en veletableret amning og et barn, som trives.

Se patientudtalelser om akut ammehjælp her.

Vi når hele vejen rundt

 

Udover amning, så besvarer jeg naturligvis også gerne andre spørgsmål, som måtte fylde hos jer. Det kan f.eks. være om søvn, sikker samsovning, mavekneb, uro eller lignende. Faktisk kan besøget tænkes som et trivselsbesøg, hvor amningen vurderes sammen med jeres barns trivsel, jeres tryghed og tiltro til egne evner og vurderinger.

Jeg sørger altid for at have god tid og det er vigtigt for mig at I hurtigt kan få den hjælp og vejledning, I har brug for. Jeg er altid fleksibel og prøver at tilbyde en tid indenfor 1-2 dage efter I har taget kontakt. Det er min erfaring at de fleste ønsker ammehjælp eller ammevejledning i deres eget hjem, og da jeg tilbyder ammehjælp på hele Sydfyn og store dele af Midtfyn kan jeg også komme hjem til jer.

Efter besøget

I vil modtage en nedskrevet plan målrettet personligt til lige netop jer, jeres barn og jeres situation. Her gennemgår jeg de ting, vi har talt om og I vil på den måde altid have mulighed for at genfinde mine informationer.

I tiden efter besøget, er I meget velkommen til at kontakte mig, hvis der opstår tvivl om noget eller I lige har brug for at vende noget med mig af mindre karakter.

Hvis du er i tvivl om du har brug for ammehjælp, så er du altid velkommen til at ringe eller skrive til mig. Så kan vi i fællesskab finde ud af om det kunne være relevant for netop jer at få et ammebesøg.

Ofte, vil jeg dog anbefale ammehjælp så snart man oplever at amningen er svær eller smertefuld. Der er langt større sandsynlighed for at få en vellykket ammeetablering og et godt videre ammeforløb, hvis der reageres og handles hurtigt.

Forberedende ammesamtale

Hvis du er gravid og har læst ovenstående, så vil jeg foreslå dig at læse mit afsnit der omhandler den forberedende ammesamtale. Her fortæller jeg mere om, hvorfor jeg synes det er en god idé at gøre sig overvejelser og starte sine forberedelser, allerede før barnet er født. En forberedende ammesamtale giver dig en større tryghed og forståelse for det, der venter og det bedst mulige fundament til at være klar til amning. 

Udtalelser fra patienter om akut ammehjælp

Se her, hvad jeg ellers kan hjælpe med under din graviditet og barsel

Gravidmassage ikon
jordemoderkonsultation ikon
Individuel Foedselsforberedelse ikon
Akupunktur til gravide ikon
Forberedende ammesamtale og ammevejledning ikon
Hindloesning og hjaelp til hindeloesning ikon igennem Privat Jordermoder Camilla Anker i Svendborg på Fyn
Efterfoedselssamtale ikon
Laserterapi ved fertilitetsudfordringer eller fertilitetsbehandling ikon