Akupunktur

Akupunktur til gravide ikon

Akupunktur kan benyttes fra graviditetens start og helt frem til barselsperioden

Akupunktur er en meget effektiv, skånsom, ikke-medicinsk behandlingsmetode, som er blevet anvendt under graviditet, fødsel og barsel i Danmark siden 1970´erne. Som jordemoder er jeg uddannet specifikt til at sætte nålene på gravide, fødende og barslende.

Akupunktur kan benyttes til at lindre almindelige graviditetsgener, så som kvalme, karpartunnelsyndrom (sovende fingre), bækkensmerter eller hævelser i kroppen p.g.a. væskeophobninger i vævet.

Modningsakupunktur

Akupunktur kan også hjælpe til at skubbe fødslen i gang, når terminen nærmer sig. Dette kaldes modningsakupunktur og her hjælper nålene ved at understøtte kroppens naturlige proces ved at blødgøre, afkorte og åbne livmoderhalsen.

På den måde mindskes risikoen for en medicinsk igangsættelse på hospitalet. Studier viser desuden at modningsakupunktur kan have en positiv indvirkning på længden af fødslens aktive fase, så den bliver kortere og med færre komplikationer. Således understøtter akupunkturen den naturlige fødselsproces.

For bedst mulig effekt anbefaler jeg modningsakupunktur en gang ugentlig fra graviditetsuge 37+0. Efter graviditetsuge 40+0 anbefaler jeg modningsakupunktur to gange ugentlig og gerne suppleret med hindeløsning, hvis dette er muligt.

Hvad skal jeg vide før behandlingen?

Jeg anbefaler at du har spist og drukket inden behandling for at have det bedste udgangspunkt. Tag også gerne blødt, behageligt tøj på, så du kan slappe af på briksen under behandlingen. 

Fakta om akupunktur

Akupunktur har rødder i traditionel kinesisk medicin og er beskrevet længe for vi havde den moderne medicinske viden, som vi har i dag.

Ved akupunktur benyttes små nåle, som påvirker kroppens energibaner. Nålene sættes i bestemte punkter på kroppen relateret til disse energibaner og oftest gør det ikke ondt at få nålene sat.

Nogle mærker en snurrende fornemmelse eller varmefølelse der, hvor nålene sidder. Nålene sidder typisk 20-30 minutter og undervejs drejer jeg af og til i nogle af dem.

Akupunktur, som behandling af graviditetsgener og som fødselsmodning er en skånsom metode, da der ikke opleves alvorlige bivirkninger. Enkelte kan opleve kvalme eller let svimmelhed i forbindelse med akupunkturbehandlingen, men dette forsvinder, når nålene fjernes.

Se her, hvad jeg ellers kan hjælpe med under din graviditet og barsel

Gravidmassage ikon
jordemoderkonsultation ikon
Individuel Foedselsforberedelse ikon
Forberedende ammesamtale og ammevejledning ikon
Hindloesning og hjaelp til hindeloesning ikon
Efterfoedselssamtale ikon
Ammehjaelp og ammevejledning ikon
Laserterapi ved fertilitetsudfordringer eller fertilitetsbehandling ikon